INICI > dansa-de-la-mort

Dansa de la Mort

Dança general de la Muerte

Danse Macabre

Recreació amb tècnica de linogravat de fragments d’algunes xilografies de Hans Holbein – El Jove. (Augsburg 1497)

Pintor i excel·lent dibuixant i retratista (retrats d’Enric VIII, d’Erasme i de Thomas More).

Aquí presento l’estampa original i, emmarcada, la zona que reprodueixo. Les xilografies originals eren de 5 x 7,5 cm. EL format dels meus linogravats recreant les originals d’uns 10 x 11 cm aproximadament.

Cada gravat porta associat uns textos que corresponen a la versió francesa conservada al Musée de la Ville de Paris, a la versió catalana de Pere Miquel Carbonell (1497) i al códice de la Dança General de la Muerte, conservat a El Escorial (1520).

Els personatges no sempre es corresponen en les tres versions. Una funció pública o del clergat, no tenia el mateix nom en totes les llengües. No obstant això, la funció, existia. Per això m’he permès assimilar, i cito a tall d’exemple, el recabdador amb el burgès, o el predicador amb el clergue.

Un cas ben clar es el de l’anciana, que no apareix ni en la versió en català ni en la versió en castellà de La Dança General. He emprat la imatge per il·lustrar el pròleg i un petit fragment per il·lustrar l’epíleg.

Característiques de l’edició:
Edició de 10 exemplars, numerats i signats.
Estampats en tòrcul sobre paper Schoeller. Format del paper 16 x 22 cm. El format de la taca varia des de 10 x 9 fins a 10 x 11 cm


Preu de cada estampa: 30 euros

Altre material editat:

Quadern desplegable que recull les imatges de tots els gravats, en edició digital.

Format 20 x 11 cm. Impressió digital sobre paper Poster Premium Mate de 180 gr.

Enquadernat en Leporello, amb una breu descripció en francès i en català,

Preu de cada quadern: 30 euros