INICI > textures

Textures i Tramats

Radiografies elementals

Tot comença al peu d’una bastida a l’alçada del 26 rue Lebour, de Montreuil. La corda que els paletes fan servir per pujar i baixar material estĂ  tota empolsegada i arriba fins a terra.  L’extrem de la corda estĂ  ben esfilagarsat.  

El perquè em cridĂ  l’atenciĂł aquesta corda i li vaig fer una foto, no m’ho pregunteu. No ho  sĂ©. Però si que sĂ© que vaig fer el primer gravat d’aquesta sèrie a partir d’aquesta  fotografia i en seguiren altres a partir d’objectes ben comuns, com cadenes, altres cordes  i, en general, elements ben senzills i que ens passen desapercebuts. 

Molts elements: cordes, cadenes i xarxes son del dipòsit de velles barques de pesca, a la  Pedrera d’en Robadones, l’antiga pedrera de marès de Es Castell, Menorca. L’associaciĂł  Amics de la Mar Port-MaĂł en tĂ© cura i restaura aquestes embarcacions, en una lloable  tasca de recuperaciĂł de patrimoni. 

No hi ha èpica ni romanticisme en cap d’aquests elements que he reproduĂŻt en xilogravat.  La major part d’ells, però, han estat Ăştils a l’home, fins que han estat arraconats pel  desgast o la manca d’ús.

Pel que fa a la tècnica, talment com succeeix amb el puntillisme, cal mirar el gravat a una certa distĂ ncia.  

Aquest Ă©s un detall del gravat 

Corda a bastida de Montreuil (Ref 479

La sèrie la componen 25 gravats. Per cada gravat presento: la imatge de l’estampa amb paspartú i signatura, la imatge de la taca i l’estampa emmarcada.


Característiques de l’edició:

EdiciĂł: per cada gravat, 5 exemplars signats i numerats.

Format de taca: 25×35 els verticals i 35×25 els horitzontals. 

Format del paper 35×50 cm. 

El paper emprat Ă©s Fedrigoni Arena Ivory Bulk de 140 gr