INICI > mont-des-alouettes

Mont des Alouettes

Els molins de vent del Mont des Alouettes.

Les Herbiers, Vendée, Pays de la Loire, France

A diferència dels molins  del nord de França, on per capturar el vent, cal orientar les aspes girant tot el cos del molĂ­, els “molins de torre” de les Alouettes consisteixen en un cos fix de maçoneria i un con superior que allotja les aspes i els engranatges, i que gira per la part superior. Es, per tant, mes eficient mecĂ nicament.

Les aspes estan formades per dues bigues creuades, sobre les quals hi ha teles de cĂ nem estirades i fixades en un marc d’escala.

El sostre estĂ  cobert amb petites llates de fusta. Els primers molins d’aquest jaciment de les Alouettes es remunten al segle XVI. Dels vuit molins existents al segle XVIII, nomĂ©s en queden tres. El darrer molĂ­ es va aturar el 1919.

Tots els mecanismes dels molins eren de fusta. Per transmetre el moviment de les aspes,   horitzontal, cap a un arbre motor vertical on estava allotjada la mola, calien engranatges. I aquests engranatges, llavors, nomĂ©s podien ser de fusta.

En aquesta sèrie de gravats pretenc mostrar alguns aspectes del que deuria ser la zona de Les Herbiers: molins, carros pel transport del fenc i altres cereals, engranatges de fusta.

CaracterĂ­stiques de la ediciĂł:

Amb independència del format de la taca, els formats de l’estampa (dimensions del paper)

son de 24×30 i de 30×40.