Ex-Libris

Els ex libris s贸n petites etiquetes, segells o marques que es col路loquen dins dels llibres per identificar-ne el propietari. Normalment contenen el nom del propietari o una inscripci贸 com “del llibre de…” (ex libris) acompanyada sovint d’imatges o s铆mbols decoratius. Hist貌ricament, els ex libris eren una forma de marcar propietat i alhora una expressi贸 art铆stica i personal. (fins aqu铆 la definici贸 que, molt amablement, em dona ChatGPT).

Normalment, la imatge guarda alguna relaci贸 amb el titular de l鈥檈x-libris: la professi贸, les aficions…

Serveixin, a tall d鈥檈xemple alguns dels ex-libris que he fet.

Ex-libris del Dr. Luis Rojas Marcos. Aquest senyor es de Sevilla i fa anys que viu i exerceix a New York. Al cim de la torxa de l鈥檈st脿tua de la Llibertat hi he posat El Giraldillo de la catedral de Sevilla.

Ex-libris del Dr. Jos茅 Manuel Blecua. El discurs que va fer aquest senyor en accedir a la Real Academia Espa帽ola de la Lengua va ser sobre el per铆ode de la Il路lustraci贸 a Espanya. He fet servir el gravat El sue帽o de la raz贸n produce monstruos, de la s猫rie Caprichos, de Goya.

Els ex-libris de Adela Tom脿s i de Elvira Posada hi figuren, gravats en fusta, sengles h贸rreos asturians. Aix貌 es perqu猫 aquestes dones son d鈥檃scend猫ncia asturiana i els h贸rreos estan ubicats a casa seva.

En l鈥檃partat CONTACTE d鈥檃quest BLOG podeu demanar-me mes informaci贸.